alb-estudi: secció de transistors

alb-estudi.com

va ser fundat per

Albert Guitart

a
Barcelona
a finals de 1997 per donar servei a la demanda creixent de polir els acabats d'aquelles primeres gravacions fetes en disc dur i en A-Dat en petits estudis, que van revolucionar el concepte de maqueta.


24 anys després, prop de 350 produccions avalen la feina d'aquest estudi especialitzat, on només ens dediquem als acabats de qualitat, sense entrar en processos previs com enregistrament o mescla, per tal de tenir els equips més adequats a aquesta tasca concreta. Creiem que masteritzar els CD's i vinils en un altre estudi, amb un equip específic diferent al que s'hagi usat en l'enregistrament i la mescla, l'hi dona un resultat més equilibrat al màster final. Sota demanda també oferim el servei de pre-producció, recomanant processos de treball previ i contactant amb els estudis d'enregistrament adients per a cada producció.alb-estudi: secció de transistors

La secció digital de l'estudi la composen dues unitats Zalman insonores, amb 32GB de ram, 18TB de memòria total i dues CPU i9 9900 de vuit nuclis, per treballar sobre Sound Forge 14, Reaper i els principals jocs de plug-ins. La digitalització i la conversó AD/DA es fa amb els millors conversors del moment, la Antelope Orion Studio Sinergy Core. També incorporem els nous protocols de transferència digital de dades DDP amb l'excel·lent SONORIS DDP Creator. El màster final es prepara en CD classe A++, amb comprovació prèvia de superfície i posterior d'errors BLER, JITTER i TE/FE, o tal com hem dit enviat-lo en format DDP directament a fàbrica, el més demanat a hores d'ara


La secció de vàlvules parteix del previ Audio Research LS-7, que es el cor de l'estudi, i un reproductor de CD Audio Consonance Reference 2.2, que també incorpora un precís previ de sortida a vàlvules.


Pel que fa a transistors destaquem l'equalitzador

EMI Chandler Limited

(el pioner dels estudis Abbey Road) i el compressor-limitador

Vintech 609 CA

, un pura clase A amb un circuit bassat en el clàssic Neve 33609, però amb la variant de fer servir com a limitador l'incomparable Neve 2254 dels anys seixantes.


El monitoratge el serveixen les Vieta-pro, com a monitors d'aprop, i les

820 JM Labs-Focal

, com a monitors de sala, tot alimentat des d'una etapa NAD a transistors. l'Aïllament de les vibracions del terra per a cada baffle son peanes de granit negre de Sud-Àfrica segons els nostres requeriments.


Una poderosa combinació analògic - digital per poder extreure la millor sonoritat de cada producció.


alb-estudi: secció digital

PRE-MÀSTERING.


Els acabats que es donen a un enregistrament fet a estudi partint de la mescla estèreo sigui en format DAT, CD o transfer digital abans d'anar a fàbrica; volum, eq, temps entre temes i ordre, codis PQ d'inici i final dels temes, CD-Text, codis ISRC, etc. i màsters d'alta resolució per a edicions en vinil o cassette.


POST-PRODUCCIÓ DIGITAL DÀUDIO.


Edició de temes, inclusió de parts, tall i retoc de solos en enregistrament de directes, equilibrat d'aplaudiments i volum generals, eliminació de sorolls indesitjats, recopilatoris, bandes sonores, remasterització digital, etc.


RESTAURACIÓ.


Recuperació de bobines deteriorades pel pas del temps, enregistraments antics de concerts en Cassette, neteja general de sorolls en Cintes, Vinils de 33rpm, 45 rpm i discs de 78 rpm etc. sobre la base dels programes RX7 i Spectral-Layers Pro. Cal destacar en aquest apartat la feina que fa Gràcia Territori Sonor amb el seu segell digital, la Eli Grass des del seu segell La olla express o Discos Transgénero.


MULTIMÈDIA

.
Àudio i vídeo digital, compressió mpg, divX, mp4, streaming per a web, control de qualitat de mèdias per a empreses, imatge, serveis per a portals, empreses i particulars.